Home > Saxo Bank > Saxo Bank

Saxo Bank

December 28th, 2008 Leave a comment Go to comments

Минимален начален депозит:  $2000 (mini account), $10000 (standard account)

Минимален лот                        5k

Максимален ливъридж            100:1 (сметкаt<$50,000), 50 :1 (сметка>50,000)

Спред (Spread)

Плаващ спред

Типичен спред EUR/USD 2 | GBP/USD 4 | USD/CHF 3 | USD/JPY 3

Saxo Bank разширяват спреда при волатилен пазар или при неликвиден пазар (например по време на азиатската сесия). По време на новини спредът достига 10п за мейджърсите. В останалото време спредът се увеличава с не повече от пип.

Комисионни: за сделки под определен размер (50к за основните двойки, 100к за останалите) има комисионна от $10.

Слипидж (Slippage)

Слипидж по време на новини – има слипидж по време на новини. Това е отдавна е стандарт във форекс индустрията. Saxo bank advertise ‘no slip’ stop orders. Това са стоп ордери до 3 милиона, които трябва да бъдат поставени не по-близо от 20 пипа от market price, за да бъде  гарантирано тяхното изпълнение на посочената от инвеститора цена. Тази гаранция не се отнася за стопове, активирани по време на новини.

Слипидж при нормални пазарни условия– ако не използвате горепосочените ‘no slip’ stop orders, е твърде вероятно стоповете ви да бъдат слипнати с 1-2 пипа дори при спокоен пазар. ‘No slip’ стопове се изпълняват на посочената цена

Рекотиране (Requotes)

Рекотиране няма. Но при волатилен пазар, особено по време на новини, автоматичното изпълнение на поръчките е disabled за няколко секунди и е практически невъзможно да се сключи сделка. През останалото време сделките се изпълняват автоматично, за по-малко от секунда.

Price Feed

Saxo Bank котират  5 цифри след десетичната точка.

При неликвиден пазар (най-вече по време на азиатската сесия) освен разширен спред се случва и по някой 5-10 пипасов спайк. Не е ясно дали тези misquotes са естествено следствие от тънкия пазар или са причинени от dealer interventions.

Платформа

Интерфейс: Платформата Saxo Trader 2 предлага множество възможности за индивидуализиране на потребителския интерфейс, но дори да се възползват от всички тях, пак остава тромава. Сключването на сделки е лесно – платформата предлага истински one click deal, но за съжаление не можем да кажем същото за поставянето и променянето на стопове и лимити.

Графики: има още какво да се желае от графиките, но като цяло предлат основните инструменти и индикатори, необходими за анализ.

Autotrading: Ако искате да автоматизирате търговскта си система, можете да използвате TradeCommander. TradeCommander е upgrade за Saxo Trader 2, който има ограничени, но за сметка на това лесни за овладяване възможности.

Депозиране и теглене на средства (Deposit/Withdraw)

Депозиране

Теглене

Банков превод

Банков превод

Няма проблеми с депозирането и тегленето на средства.

Обслужване (Customer Service)

Customer Service reps са компетентни и отзивчиви (ако им предоставите телефона си, могат да бъдат и доста досадни). Можете да разчитате на тях щом имате нужда от помощ по отношение на търговката платформа и откриването на сметка, но не разчитайте на тях да преразгледат сделка.

Регулация

Saxo Bank са регулирани от в Дания от Danish Financial Supervisory Authorities. Депозитите до определен размер са гарантирани от датската държава.

Dobavi.com Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.