Home > Interactive Brokers > Interactive Brokers

Interactive Brokers

December 27th, 2008 Leave a comment Go to comments

Минимален начален депозит:  $2,000

Минимален лот:                        25к

Максимален ливъридж:            50:1, 25:1 (crosses)

Спред

Плаващ спред

Типичен спред EUR/USD 1 | GBP/USD 2 | USD/CHF 2 | USD/JPY 1.5

Трудно е да се определи типичният спред на Interactive Brokers, тъй като той варира буквално с всеки тик. Interactive Brokers са истински ECN. Котировките и от там спреда им се определят от техните liquidity providers – големите световни банки. По време на волатилен и ниско ликвиден пазар спредът се разширява, често до 3 пипа  EUR/USD, 5 пипа  GBP/USD и т.н. По време на новини спредът им достига десетки пипове, но минута по късно вече се е върнал към типичните стойности.

Комисионни 0.2 пипа, минимум $2,50 per side, $5 roundturn.

Слипидж

Слипидж по време на новини- слипиджът по време на новини е масивен. Обикновено ще изпълнят стоп ордерът ви на върха на спайка с малко забавяне. Това не е по вина на брокера, просто върха на спайка е мястото, където се появява ликвидност. Но все пак е неприятно да видите как ордерът ви се изпълнява когато пазарът вече ритрейсва.

Слипидж при нормални пазарни условия – Дори и без новини стоп ордерите ви редовно ще бъдат слипвани 1-2 пипа. Обикновено слипиджът в тези случаи  е съизмерим със спреда. Колкото по-волатилен е пазарът, толкова по-голям е спреда и толова по-голям е слипиджът.

Рекотиране

Няма рекотиране. Пазарните ордери се изпъняват на най-добрата възможна цена, дори тя да се различава от поисканата от вас.  С Interactive Brokers market order slippage е неприятно и съвсем не рядко явление. Понякога дори се случва части от ордера да бъдат изпълнени на различни цени.

Price Feed

Interactive Brokers котират  5 цифри след десетичната точка.

Да се говори за преднамерено манипулиране на цените и стоп хънтинг при ECN e нонсенс. Но при нисколиквиден пазар (например след края на американската сесия) се случва спредът внезапно да се разшири и вашият buy stop да се превърне в най-добрия bid и чевръсто да бъде изпълнен от някой маркет-мейкър. И обратно, ако вашият sell stop се окаже вътре в спреда, ще бъде изпълнен като най-добрия ask.

Платформа

Интерфейс: IDEALPRO  е твърде усложнена, особено за начинаещи трейдъри. Тя прилича повече на екселска таблица, отколкото на каквото и да било друго. Предоставя на потребите възможността за всякакви настройки, както и възможността да търгувате чрез разнообразни типове ордери. След като веднъж я нагласите и свикнете с нея, няма да имате проблеми с функционалността. Но дори и тогава тя ще си остане най-грозната платформа, която сте виждали.

Надеждност: платформата е стабилна.

Графики: Чартинг пакета е неудобен за технически анализ. Дори самата графика е зле визуализирана, да не говорим за индикаторите.

Депозиране и тегелене на средства

Депозиране

Теглене

Банков превод

Чек

Банков превод

Чек

Няма никакви проблеми с депозирането и тегленето на средства. 

Обслужване

Служителите на Interactive Brokers често са арогантни и в повечето случаи полезни. Но ако не задавате глупави въпроси, няма да получавате глупави отговори.

Регулация

Interactive Brokers са регулирани от CFTC и NFA.

Dobavi.com Dao.bg Lubimi.com Ping.bg Pipe.bg Svejo.net Web-bg.com
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.